Forside

Fra KoldingWiki
Velkommen til KoldingWiki
Et digitalt opslagsværk om Kolding
Vi har i øjeblikket 2.176 artikler

Kategorier


Vidste du ...

Din viden

KoldingWiki er et digitalt opslagsværk om Kolding og omegn. Det er baseret på Wiki-principperne, hvor brugerne er velkomne til at bidrage til artiklerne og meget gerne må skrive nye. Man skal blot oprette sig som bruger på siden, så har du mulighed for at præge indholdet på siden.

Har du en viden eller historie om Kolding og omegn har du nu mulighed for at dele ud af den. Benyt Hjælpesiden for vejledning i at oprette artikler med mere.

Alle artikler, kommentarer og billeder, der tilføjes KoldingWiki, vil løbende blive vurderet af en redaktion, der administreres af Kolding Stadsarkiv. Se Forbehold for yderligere information.

Månedens artikel maj 2024

Frivilligt Drenge Forbund i Kolding (FDF) B80807.jpg 175px|right|FDF ved Koldinghus, 1908]] Frivilligt Drenge Forbund (FDF) oprettedes i 1902 af arkitekt Holger Thornøe på Frederiksberg. Foreningen var hverken dengang eller nu medlem af den internationale spejderbevægelse, men en forening, der blev stiftet i tilknytning til folkekirken og som supplement til søndagsskolen. I 1907 oprettede pastor Knud Haslund en FDF-kreds i Kolding med tilslutning til KFUM. De aktiviteter, som drengene kunne deltage i, omfattede gymnastik, musik, marchture og almindelig mødevirksomhed. Desuden var der i FDF et ønske om at tage drengene med på sommerlejr; et ønske, der kunne realiseres, da sommerlejren Grænseborgen ved Hejls blev bygget i 1911-12. Læs mere

Hvad kan du finde?

Du kan i leksikonet finde eksempelvis artikler om alle byrådspolitikerne fra 1869 til 1974, erhvervsfolk eller informationer om de fleste gader og veje, der er også artikler om en del af Koldings spændende og historiske huse, såsom Helligkorsgade 18. Gå selv på opdagelse i leksikonet, og find ud af meget mere om Koldings historie.

Nye billeder

Kom godt i gang

Hvis du ikke før har prøvet at arbejde med en wiki, følger her et par gode steder at starte med:
  • På denne side kan du læse mere om KoldingWikis historie, organisation og tekniske platform.
  • For at kunne skrive i KoldingWiki skal du oprettes som bruger.
  • På hjælpesiderne kan du lære at skrive og redigere artikler, samt uploade og bruge billeder. Du kan desuden læse om ophavsret, forbehold og behandling af personlige oplysninger.