Forside

Fra KoldingWiki
Velkommen til KoldingWiki
Et digitalt opslagsværk om Kolding
Vi har i øjeblikket 2.175 artikler

Kategorier


Vidste du ...

Din viden

KoldingWiki er et digitalt opslagsværk om Kolding og omegn. Det er baseret på Wiki-principperne, hvor brugerne er velkomne til at bidrage til artiklerne og meget gerne må skrive nye. Man skal blot oprette sig som bruger på siden, så har du mulighed for at præge indholdet på siden.

Har du en viden eller historie om Kolding og omegn har du nu mulighed for at dele ud af den. Benyt Hjælpesiden for vejledning i at oprette artikler med mere.

Alle artikler, kommentarer og billeder, der tilføjes KoldingWiki, vil løbende blive vurderet af en redaktion, der administreres af Kolding Stadsarkiv. Se Forbehold for yderligere information.

Månedens artikel april 2024

Skakstævne på Højskolehjemmet

Kolding Skakklub blev stiftet 19. januar 1921. Ved stiftelsen var navnet Kolding Skakforeningen, klubben havde ca. 10 medlemmer og formand var tømrermester Adsbøl. I de første år levede klubben i skyggen af Kolding Skakklub fra 1920. Denne klub havde ca. 40 medlemmer. De indbyrdes matcher blev vundet af Kolding Skakklub. De to klubber samarbejdede om arrangementer. Omkring 1925 forsvandt Kolding Skakklub og Kolding Skakforening var i flere år byens eneste skakklub.

Læs mere

Hvad kan du finde?

Du kan i leksikonet finde eksempelvis artikler om alle byrådspolitikerne fra 1869 til 1974, erhvervsfolk eller informationer om de fleste gader og veje, der er også artikler om en del af Koldings spændende og historiske huse, såsom Helligkorsgade 18. Gå selv på opdagelse i leksikonet, og find ud af meget mere om Koldings historie.

Nye billeder

Kom godt i gang

Hvis du ikke før har prøvet at arbejde med en wiki, følger her et par gode steder at starte med:
  • På denne side kan du læse mere om KoldingWikis historie, organisation og tekniske platform.
  • For at kunne skrive i KoldingWiki skal du oprettes som bruger.
  • På hjælpesiderne kan du lære at skrive og redigere artikler, samt uploade og bruge billeder. Du kan desuden læse om ophavsret, forbehold og behandling af personlige oplysninger.