Liss Gydesen

Fra KoldingWiki
Liss Gydesen. Kolding Stadsarkiv, Fotograf L. Fransson, Kolding 1998

Liss Gydesen (datoer ukendt), sygeplejeske og tidl. medlem af Kolding Byråd 1994-2001 for Venstre. Som sygeplejerske har Liss Gydesen været med til at få Dansk Sygeplejehistorisk Museum etableret i Kolding i 1999.

Liss Gydesen blev valgt ind i Kolding Byråd i ved valgene i 1993 og 1997. Hun var medlem af teknisk udvalg og desuden næstformand i plan & miljøudvalget i den sidste valgperiode. Hun var tillige stedfortræder til landsbystyregruppen, ligesom hun sad i social- og arbejdsmarkedsudvalget samt planlægningsudvalget. Miljøet var det område som Liss Gydesen fokuserede mest på i hendes valgkampagner. Hendes hovedmål var at forbedre Koldings miljø og sørge for, at lossepladserne blev placeret bedre, så det ikke vil gå ud over byens jord og drikkevand. Især lossepladsen i Seest var hun meget aktiv i at få lukket.

Da Liss Gydesen stillede op til byrådet i 1993, støttede hun op om, at der skulle flere kvinder i byrådet. Hende og tre andre kvindelige politikere - Margot Torp (S), Tenna Thomsen (SF) og Kirsten Rottbøll (C) – kaldte sig for ”Kvartetten”, og de forsøgte at nå ud til kvinderne i Kolding Kommune for at få dem til at stemme flere kvinder ind i byrådet.

Liss Gydesen blev kun valgt ind i byrådet 1997, fordi de borgerlige småpartier ikke kom ind, og derved var der et stort spild af stemmer blandt disse småpartier. I løbet af denne anden periode fra 1998 var hun stadig med i teknisk udvalg og plan- og miljøudvalget.

Efter at hun fra 2002 trådte ud af byrådet, har hun spillet en meget aktiv rolle i at bevare Koldings bybillede b.la. i hendes modstand mod byggeriet af højhuse i centrum af Kolding.

Litteratur og kilder

  • Kvindelige lokalpolitikere i Kolding 1909-2005, skrevet af historiestuderende ved Syddansk Universitet, Kolding. Redigeret af Mogens R. Nissen. Udgivet som webpublikation af Kolding Stadsarkiv, 2009 på http://www.koldingstadsarkiv.dk