Kolding Kricket Klub

Fra KoldingWiki

Den første kricketklub blev oprettet i Kolding i 1867, men havde en meget kort levetid. Mere succes havde Kolding Kricket Klub, der oprettedes i 1886, og efter få år talte omkring 80 medlemmer. Man trænede og spillede kampe på byens markedsplads, hvor i 1910 Låsbyhøj kom til at ligge. Grunden skrånede dog en smule, banen var noget ujævn, og spillerne vidste ikke, hvornår markedspladsen var fri, så de kunne spille på den. Det afstedkom kritik, og fik mere kreative medlemmer i klubben til at bemærke følgende i en sang fra 1889:

Kommunens fine markedsplads

af byrådet vi fik;

men De må kalde mig for Mads,

hvis ej det sådan gik,

at pladsen den blev lejet ud,

og vi blev hældt derfra.

Men herregud – men herregud,

vi døde ej deraf.

I starten af 1900-tallet var der ikke meget gang i foreningen, der havde flere forskellige træningsbaner – ved Olympia, ved Dyrehavegårds eng og ved Ågade. Kricketsporten i Kolding kommer først ind i en stabil og rolig periode, da KIF optog idrætsgrenen i 1957 med navnet Kolding KIF Cricketafdeling og med træningsbaner ved Kolding Stadion. Der har flere gange i den efterfølgende tid været indkaldt engelske trænere i sommerperioden.


Litteratur og kilder

  • Poul Sørensen: Sporten og Friluftslivet i Knud Moseholm m.fl. (red.): Kolding i det tyvende århundrede indtil kommunesammenlægningerne i 1970, bind 2, 1979.
  • Kolding Stadsarkiv
  • www. kif-cricket.myfc.dk