Carla Lütsen

Fra KoldingWiki
Carla Lütsen (nr. to siddende fra højre) sad i Kolding Byråd for Socialdemokratiet 1978-1981. Kolding Stadsarkiv, Fotograf N. N.

Carla Lütsen (1918-1993) var medlem af Kolding Byråd for Socialdemokratiet i perioden 1978-1981, og igen i 1985, hvor hun vendte tilbage til byrådet som suppleant, da partifællen Bruno Pedersen udtrådte.

Carla Lütsen blev uddannet som skrædder i København og fik derefter arbejde på en københavnsk konfektionsfabrik, hvor hun blev værkfører. Hun fik mand og barn, men efter en skilsmisse flyttede hun til Kolding, hvor hun fik arbejde på sin brors konfektionsfabrik.

Carla Lütsen startede sin politiske karriere indenfor fagbevægelsen som formand for Beklædningsarbejderforbundet. I 1974 stillede hun op første gang til byrådsvalget i Kolding, men kom ikke ind. Fire år senere lykkedes det. Carla Lütsen sad i sin tid i Kolding Byråd i Boligudvalget og Socialudvalget. Carla Lütsen var meget optaget af Kvindesagen, og hun var en af drivkræfterne bag etableringen af Kvindehuset i Kolding. (Kolding Stadsarkiv).


Litteratur og kilder

  • Kvindelige lokalpolitikere i Kolding 1909-2005, skrevet af historiestuderende ved Syddansk Universitet, Kolding. Redigeret af Mogens R. Nissen. Udgivet som webpublikation af Kolding Stadsarkiv, 2009 på http://www.koldingstadsarkiv.dk.