Forskel mellem versioner af "Den Spanske Trappe"

Fra KoldingWiki
(Oprettede siden med 'Den øverste del af Slotsgade op mod Koldinghus. Denne del af gaden blev tidligere kaldt Koldings Wall Street, fordi Kolding Folkebank fra slutningen af 1800-tallet ...')
 
m
 
(4 mellemliggende versioner af 2 andre brugere ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
Den øverste del af [[Slotsgade]] op mod [[Koldinghus]]. Denne del af gaden blev tidligere kaldt Koldings Wall Street, fordi Kolding Folkebank fra slutningen af 1800-tallet lå på den ene side og Sparekassen Kolding på den anden side. Det var også den først gade, der blev asfalteret. I 1921 byggede Dansk Kvindesamfund ”Kvindernes bygning” bag ved Kolding Folkebank, men den blev i 1960erne overtaget af banken og nedrevet.  
+
Den øverste del af [[Slotsgade]] op mod [[Koldinghus]]. Denne del af gaden blev tidligere kaldt Koldings Wall Street, fordi Kolding Folkebank fra slutningen af 1800-tallet lå på den ene side og Sparekassen Kolding på den anden side. Det var også den første gade, der blev asfalteret. I 1921 byggede Dansk Kvindesamfund ”Kvindernes bygning” bag ved Kolding Folkebank, men den blev i 1960erne overtaget af banken og nedrevet.  
  
I 1973 lavede man en ny trappebelægning mellem de to banker, og disse trapper fik straks betegnelsen ”Den spanske trappe”. Gunnar Westmanns ”Paraplygruppe" blev her anbragt i et firkantet vandbassin. 1975 blev skulpturen "Abessinieren" af Johannes C. Bjerg købt af Kolding Kommune. Johannes Bjerg var født i Ødis og lærte billedskæring hos [[A. L. Johansen]]. Skulpturen er udført 1914-15.  
+
I sommeren 1972 påbegyndtes arbejdet med etablering af en ny trappebelægning mellem de to banker. Trapperne stod færdigt i 1973, og de fik straks betegnelsen ”Den spanske Trappe”. I december 1973 blev Gunnar Westmanns ”Paraplygruppe" her anbragt i et firkantet vandbassin. I 1975 blev skulpturen "Abessinieren" af [[Johannes C. Bjerg]] købt af Kolding Kommune, placeret ved trappen. Johannes Bjerg var født i Ødis og lærte billedskæring hos [[A.L. Johansen]]. Skulpturen er udført 1914-15.  
  
I 1981 bekostede Bikuben i anledning af Sparekassen Koldings 125 års jubilæum et nyanlæg af trappen udført af Tegnestuen Mejeriet. I september 1995 indviedes Lin Utzons udsmykning af Den spanske Trappe. Lisbeth Petersens fond har givet 1 mio. til projektet.(Kolding Stadsarkiv)
+
I 1981 bekostede Bikuben i anledning af Sparekassen Koldings 125 års jubilæum et nyanlæg af trappen udført af Tegnestuen Mejeriet. I september 1995 indviedes Lin Utzons udsmykning af Den spanske Trappe. Lisbeth Petersens fond har givet 1 mio. til projektet.
  
  

Nuværende version fra 5. mar 2021, 09:22

Den øverste del af Slotsgade op mod Koldinghus. Denne del af gaden blev tidligere kaldt Koldings Wall Street, fordi Kolding Folkebank fra slutningen af 1800-tallet lå på den ene side og Sparekassen Kolding på den anden side. Det var også den første gade, der blev asfalteret. I 1921 byggede Dansk Kvindesamfund ”Kvindernes bygning” bag ved Kolding Folkebank, men den blev i 1960erne overtaget af banken og nedrevet.

I sommeren 1972 påbegyndtes arbejdet med etablering af en ny trappebelægning mellem de to banker. Trapperne stod færdigt i 1973, og de fik straks betegnelsen ”Den spanske Trappe”. I december 1973 blev Gunnar Westmanns ”Paraplygruppe" her anbragt i et firkantet vandbassin. I 1975 blev skulpturen "Abessinieren" af Johannes C. Bjerg købt af Kolding Kommune, placeret ved trappen. Johannes Bjerg var født i Ødis og lærte billedskæring hos A.L. Johansen. Skulpturen er udført 1914-15.

I 1981 bekostede Bikuben i anledning af Sparekassen Koldings 125 års jubilæum et nyanlæg af trappen udført af Tegnestuen Mejeriet. I september 1995 indviedes Lin Utzons udsmykning af Den spanske Trappe. Lisbeth Petersens fond har givet 1 mio. til projektet.


Litteratur og kilder

  • Kolding Stadsarkiv: Saglig Samling 46.4 Gader. Den Spanske Trappe.