Forside

Fra KoldingWiki

Skift til: Navigation, Søgning
Velkommen til KoldingWiki
Et digitalt opslagsværk om Kolding
Vi har i øjeblikket 1.482 artikler

Kategorier


Vidste du ...

Din viden

KoldingWiki er et digitalt opslagsværk om Kolding og omegn. Det er baseret på Wiki-principperne, hvor brugerne er velkomne til at bidrage til artiklerne og meget gerne må skrive nye. Man skal blot oprette sig som bruger på siden, så har du mulighed for at præge indholdet på siden.

Har du en viden eller historie om Kolding og omegn har du nu mulighed for at dele ud af den. Benyt Hjælpesiden for vejledning i at oprette artikler med mere.

Alle artikler, kommentarer og billeder, der tilføjes KoldingWiki, vil løbende blive vurderet af en redaktion, der administreres af Kolding Stadsarkiv. Se Forbehold for yderligere information.

Månedens artikel oktober 2018

I. A. Hansen B40662.jpg

Murermester I.A. Hansen (1855-1915) var født i Kolding, han overtog murermesterfirmaet efter faderen, men grundlagde desuden i 1880 firmaet A/S I.A. Hansen. Han byggede i 1884 sit første kalkværk på Dyrehavegårdsvej. I 1898 byggede han her en cementvarefabrik og i 1903 et ringovnskalkværk på Kolding Havn. I 1890 købte han et teglværk i Seest, som han i 1896 udvidede med en ringovn. Efter købet i 1911 af Kolding Aktieteglværk nåede hans produktion af mursten og teglværksprodukter op på 6 mio. stk. om året. Efter hans død fortsatte hans familie virksomheden.

Læs månedens artiklen

Hvad kan du finde?

Du kan i leksikonet finde eksempelvis artikler om alle byrådspolitikerne fra 1869 til 1974, erhvervsfolk eller informationer om de fleste gader og veje, der er også artikler om en del af Koldings spændende og historiske huse. Gå selv på opdagelse i leksikonet, og find ud af meget mere om Koldings historie.

Kom godt i gang

Hvis du ikke før har prøvet at arbejde med en wiki, følger her et par gode steder at starte med:
  • På denne side kan du læse mere om KoldingWikis historie, organisation og tekniske platform.
  • For at kunne skrive i KoldingWiki skal du oprettes som bruger.
  • På hjælpesiderne kan du lære at skrive og redigere artikler, samt uploade og bruge billeder. Du kan desuden læse om ophavsret, forbehold og behandling af personlige oplysninger.