Hjælp:Skriv en artikel

Fra KoldingWiki

Metode I

Inden man opretter en artikel skal man undersøge om artiklen findes i forvejen. Dette gøres ved at indtaste den ønskede titel i søgefeltet øverst til højre (eks. 'Adelgade') og trykke på knappen 'Gå Til'. Findes der allerede en artikel med denne titel, vil den automatisk blive åbnet, og du er herefter velkommen til at bidrage med tilføjelser til artiklen. Eksisterer siden ikke, bliver du opfordret til at starte den. Tryk på linket "Oprette siden" og en ny, men tom artikel med den ønskede titel er nu oprettet. Fyld den nu med tekst.

Metode II

Du kan også oprette en artikel ved at klikke på et rødt link i en artikel, der i forvejen er skrevet. Du kommer herefter frem til en side, hvor du har mulighed for at oprette en artikel om det emne.

De røde links i artiklerne er altså emner, som forfatteren har ment skulle have særskilte artikler, men som endnu ikke er skrevet.

Sådan skriver du tekst i en artikel

Du er nu klar til at skrive teksten til din artikel. Det vil først og fremmest sige at skrive den brødtekst, der kommer til at udgøre det meste af din artikel. Du skriver stort set som du ville gøre i et hvert tekstbehandlingsprogram – der er dog to ting du skal være opmærksom på:

  • Du skal ikke lave indryk i din tekst, som du normalt vil gøre når du starter en ny paragraf – hvis du gør det kommer din tekst til at se underlig ud.
  • For at lave en ny linje eller en ny paragraf skal man lave et dobbelt linjeskift. Et enkelt tryk på 'Enter' eller 'Return'-knappen vil ikke give dig en ny linje, når du gemmer teksten.

Husk at gemme

Det er vigtigt at du husker at gemme din artikel, Gem-knappen sidder i bunden af artiklen.

Du kan med fordel benytte Forhåndsvisning-knappen til at se om din artikel ser rigtig ud, men denne knap gemmer ikke din artikel.

Derfor husk at trykke på Gem-knappen.

Det næste du gør

Når du nu har skrevet din tekst er artiklen som sådan færdig, men du må meget gerne forbedre den ved at gennemgå de følgende trin:

  1. Formatere artiklen – dvs. lave overskrifter, afsnit, punktopstilling m.m.)
  2. Kategorisere artiklen – dvs. placere artiklen ind i en eller flere kategorier.
  3. Indsætte links – til andre KoldingWiki artikler.
  4. Indsætte billeder - tilføje billeder til en artikel.