Hjælp:Interlinks

Fra KoldingWiki
Version fra 11. apr 2013, 09:36 af MartinMølgaard (diskussion | bidrag) MartinMølgaard (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med 'En af de grundlæggende ideer ved wikipedia er at mange artikler henviser til andre artikler, de hjælper brugeren til hurtigt og nemt at komme rundt mellem artikler. Derf...')
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)

En af de grundlæggende ideer ved wikipedia er at mange artikler henviser til andre artikler, de hjælper brugeren til hurtigt og nemt at komme rundt mellem artikler.

Derfor er det vigtigt, når du er i gang med at skrive din artikel, at du indsætter de såkaldte interlinks, som er interne henvisninger til andre VejleWiki artikeler, enten artikler der allerede eksistere eller artikler som man kunne ønske sig.


Ønsker man at oprette links i sin artikel til emner, der findes i forvejen eller som man mener er relevante at oprette på et senere tidspunkt af en selv eller andre brugere gøres dette ved at sætte to klammer i hver ende af det ord, man ønsker at oprette som link. Eks:


Efter nogle år kom han i strid med en af museets andre ledende kræfter, tandlæge [[A.M.G. Friis]], hvis planer for museet ikke svarede til Brandorffs.


A.M.G. Friis bliver dermed et link i artiklen.


Hvis et link er blåt betyder det at artiklen du henviser til eksisterer, er linket der i mod rødt eksisterer artiklen endnu ikke.

Du gennemgår din artikel og indsætter passende interlinks, du skal endelig ikke være bange for at indsætte links til artikler der endnu ikke er skrevet.

Interlinks bør kun sættes ind første gang et bestemt navn optræder i en artikel, man skal altså ikke gentage interlinks hver gang.

Sidst, men ikke mindst, bør du nogen gange overveje omdirigeringer.

Du omdirigerer en side med følgende kode: #REDIRECT sidens navn - og der må endelig ikke stå andet på siden, for så virker den ikke.

Omdirigeringer bruges blandt andet ved forskellige stavemåder, pseudonymer, forkortelser m.m. Et eksempel kunne være 'De Danske Mejeriers Maskinfabrik', der med god ret også kunne placeres under 'DDMM', da dette var den benyttede forkortelse for virksomheden. Løsningen er som nævnt, at placere en omdirigering på siden 'DDMM' ( #REDIRECT De Danske Mejeriers Maskinfabrik ), så enhver søgning på 'DDMM', ender på siden 'De Danske Mejeriers Maskinfabrik'.