Hanne Herzog

Fra KoldingWiki
Hanne Herzog. Kolding Stadsarkiv, Fotograf L. Fransson, Kolding ca. 1998

Hanne Herzog (født 14. juni 1961 i Odense) er salgskonsulent og tidl. medlem af Kolding Byråd 1994-2000 for Venstre.

Hanne Herzog er født og opvokset i Odense, hvor hendes mor var hjemmegående og hendes far organisationschef i et forsikringsselskab. Som 23-årig flyttede hun til Kolding, og hun meldte sig efter nogle år ind i Venstre. Hendes forældre stemte ikke på Venstre, og det kom derfor som en overraskelse for dem. Efter nogle års medlemskab følte hun, at hvis hun for alvor ville gøre en forskel, måtte hun prøve at komme i byrådet.

Hanne Herzog blev valgt til Kolding Byråd første gang ved valget i 1993 Venstre. Hun kom i uddannelsesudvalget og blev næstformand i teknisk udvalg. Det sidste var efter eget ønske. Teknisk udvalg bliver normalt regnet som et magtfuldt udvalg, hvilket passede fint med hendes ønske om at kunne gøre en forskel. Hun interesserede sig især for socialpolitik og erhvervspolitik, og hun anså det for vigtigt at behovet for børnepasning blev dækket, samt at institutionernes åbningstider blev tilpasset udviklingen i resten af byen. Ved siden af sit engagement i byrådet arbejdede hun på fuld tid som salgskonsulent for TeleDanmark Erhverv.

I 1997 stillede hun endnu engang op og blev genvalgt, og for hende var stadig socialpolitikken, erhvervspolitikken og nu også skolepolitikken hendes hovedinteresser. Hun blev igen næstformand i teknisk udvalg, og hun fortsatte i uddannelsesudvalget. Ydermere kom hun med i social- og arbejdsmarkedsudvalget, og hun kom med i bestyrelsen for en håndfuld forskellige foreninger og repræsentantskaber. Blandt andet kom hun med i bestyrelsen for forsamlingshuset Dannevirke i Sdr. Stenderup, hvor hun boede. Grundet karriere- og familieorienterede omstændigheder fratrådte Hanne Herzog hendes post i byrådet 1. januar 2000, i midten af hendes anden periode. Hun valgte at genopstille i 2005, men blev ikke valgt ind.

Litteratur og kilder

  • Kvindelige lokalpolitikere i Kolding 1909-2005, skrevet af historiestuderende ved Syddansk Universitet, Kolding. Redigeret af Mogens R. Nissen. Udgivet som webpublikation af Kolding Stadsarkiv, 2009 på http://www.koldingstadsarkiv.dk