Else Damgaard

Fra KoldingWiki
Else Damgaard var medlem af Kolding Byråd for Socialdemokratiet i 1978-1985. Kolding Stadsarkiv, fotograf ukendt, ca. 1992

Else Damgaard (født 22. oktober 1936 - ?) var sekretær og medlem af Kolding Byråd 1978-1985 for Socialdemokratiet.

Else Damgaard voksede op i et hjem hvor begge forældre var socialdemokrater. Hendes indgang i lokalpolitik var en mangel på accept af, at hendes far og mor ikke kunne komme på samme plejehjem, efter faderens sygdom. Hun kæmpede for at få bygget ældreboliger og i det efterfølgende valg til Byrådet i 1978 blev hun valgt ind. Da hun blev valgt ind kom hun til at sidde i boligudvalget og idrætsudvalget, der var særlige interesseområder for hende. Hun mente, at øgede idrætstilbud til unge ville få ungdomskriminaliteten til at falde. Derudover havde hun under hendes tid på domhuset oplevet en del borgere, der boede under dårlige kår og deraf kom hendes interesse for boligområdet. Else Damgaard arbejdede som sekretær på Kolding Domhus før og under hendes tid i Kolding Byråd. Herudover var hun også frivillig sekretær for HK's bestyrelse. Hun var medlem af HK i over 50 år og helligede sig ligeledes det frivillige arbejde i mange år. I 1980’erne stoppede hun som sekretær i HK, da hun ikke længere havde tid.

Else Damgaard har været særligt glad for hendes arbejde i Boligudvalget, hvor hun mener, at de fik udrettet en del, mens hun var med. Blandt andet fik udvalget indført, at alle parter kan være med til møder om afdelinger, således at lejerne også bliver repræsenteret. I samme periode kom der for alvor gang i byfornyelsen og det medførte, at mange lejligheder fik eget toilet og bad.

Else Damgaard var gift i 30 år med Werner Damgaard, som døde i 1995 efter længerevarende sygdom. Hun valgte at træde ud af politik i begyndelsen af hans sydom.

Litteratur og kilder

  • Kvindelige lokalpolitikere i Kolding 1909-2005, skrevet af historiestuderende ved Syddansk Universitet, Kolding. Redigeret af Mogens R. Nissen. Udgivet som webpublikation af Kolding Stadsarkiv, 2009 på http://www.koldingstadsarkiv.dk