Forside

Fra KoldingWiki

Skift til: Navigation, Søgning
Månedens foto, september 2017: Sdr. Vang skole blev bygget af Vonsild Sognekommune i 1911. Skolen hed dengang "Skolen ved Alfavej", men blev omdøbt til Sdr. Vang skole i 1930. Skolen var en del af Vonsild Sognekommune, der dengang gik næsten til Agtrupvej. Skolen ved Alfavej skulle dels aflaste den overfyldte Vonsild Sogneskole og dels gøre afstanden til skolegang korte for beboerne i området. Området var blevet populært, da det var tæt på Kolding, men skatten var billigere. Skolebygningen på billedet indeholder to klasseværelser, en førstelærerbolig og en bolig til forskolelærerinden, og billedet er fra 1911 og altså skolens første år. (Fotograf: V. Schæffer)

KoldingWiki er et digitalt opslagsværk med oplysninger om Kolding og omegn. Det er baseret på Wiki-principperne, hvor brugerne er velkomne til at bidrage til de eksisterende artikler og meget gerne må skrive nye. Man skal blot oprette sig som bruger på siden, så har du mulighed for at præge indholdet på siden.

Emnerne omhandler alt i Kolding og omegn inden for kategorierne personer, natur, steder, historiske perioder og temaer, samfund, erhverv samt kultur og fritid. Til artikler, der ikke hører under disse, kan kategorien Andet benyttes.


Har du derfor en viden eller historie om Kolding og omegn har du nu mulighed for at dele ud af den. Benyt Hjælpesiden for vejledning i at oprette artikler med mere.


Alle artikler, kommentarer og billeder, der tilføjes KoldingWiki, vil løbende blive vurderet af en redaktion, der administreres af Kolding Stadsarkiv. Se Forbehold for yderligere information.

Kom godt i gang

Hvis du ikke før har prøvet at arbejde med en wiki, følger her et par gode steder at starte med:
  • På denne side kan du læse mere om KoldingWikis historie, organisation og tekniske platform.
  • For at kunne skrive i KoldingWiki skal du oprettes som bruger.
  • På hjælpesiderne kan du lære at skrive og redigere artikler, samt uploade og bruge billeder. Du kan desuden læse om ophavsret, forbehold og behandling af personlige oplysninger.