Helge Lorenzen

Fra KoldingWiki
Helge Lorenzen, ca. 1960

Helge Lorenzen blev født den 30. januar 1933. Efter at have taget realeksamen på Åbenrå Statsskole og var blevet formand for Socialdemokratisk Ungdom i Sønderjylland kom han i 1953 til Kolding som journalistelev på den socialdemokratiske Tidens Tegn i Kolding. Her var han til 1956, og sammen med to andre unge socialdemokratiske partifæller Alex Jentsch og Bernhardt Tastesen var han i 1956 med til at vælte den magtfulde formand for Socialdemokraterne i Kolding togfører Marinus Larsen.

Efter en periode på forskellige andre aviser i provinsen blev han i 1962 ansat som journalist på Aktuelt i København og herfra kom han i 1965 til Danmarks Radio, hvor han var med til at opbygge TV Avisen. I 1970 skiftede han til DR TVs kulturafdeling og blev her chef for forbrugerredaktionen. I 1983 blev han leder på DRs forsøg med regional TV i Syd- og Sønderjylland. Efter et par år ville DR nedlægge forsøget, men stationen var blevet så populær, at mange i landsdelen protesterede protesterede mod nedlæggelsen, og TV Syd fik lov til at fortsætte uafhængigt af DR i henhold til en særlov. En venneforening på mange tusind medlemmer understregede populariteten. I 1987 kom TV-stationen ind under TV 2, der efterfølgende oprettede i alt 8 TV-stationer, og han blev administrerende direktør for TV Syd frem til 1996, hvor han gik på pension. Han var også initiativtager til, at stationen flyttede fra Haderslev til Kolding i 1995.

I årene 1995-2000 ejede Helge Lorenzen konsul Effs villa, Søgade 10.

Han var været medlem af hovedbestyrelsen for Dansk Journalistforbund og siddet i bestyrelsen for Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus.

I sin pensionisttid var han medlem af Ældrerådet i Kolding og foredragsholder og guide for Kolding Turistbureau ligesom han skrev flere artikler til Koldingbogen. De sidste år boede han på Castenskjoldsvej. Han døde 1. marts 2014.


Litteratur og kilder:

  • Kolding Stadsarkiv: Saglig Samling 99.4 Lorenzen, Helge.
  • Helge Lorenzen: Det socialdemokratiske oprør i Kolding 1956, Koldingbogen 1997.