Forskel mellem versioner af "Månedens foto 2016"

Fra KoldingWiki
(*/MAJ/*)
 
(8 mellemliggende versioner af den samme bruger vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
 +
===DECEMBER===
 +
[[Fil: Månedensfoto_december_2016_B5039.jpg|1000px|thumb|left|Fremstilling på Fællesforeningen for Danske Brugsforeningers (FDB) fabrik i Kolding. Fabrikken i Kolding blev opført i 1896 på Klostergade, hvilket iøvrigt er det samme år, som FDB blev stiftet. Fabrikken i Kolding fremstillede primært kaffe og chokolade, mens de øvrige FDB fabrikker i Danmark producerede andre ting. Billedet her er fra 1926. (Fotograf: N.N.)]]
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
===NOVEMBER===
 +
[[Fil: Månedensfoto_november_2016_B50645.jpg|1000px|thumb|left|Fyrværkeriproduktion på Kolding Fyrværkerifabrik på Dyrehavegårdsvej. Billedet er fra omkring 1950. Dengang foregik fyrværkeriproduktionen i hånden, som det ses på billedet. Kolding Fyrværkerifabrik var Danmarks ældste af sin slags. (Fotograf: N.N.)]]
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
===OKTOBER===
 +
[[Fil: Månedensfoto_oktober_2016_b9158.jpg|1000px|thumb|left|Saftstationen på Østerbrogade i 1933. På saftstationen kunne Kolding Omegns landmænd indlevere sukkerroer, og saften blev udvundet. Derefter blev saften transporteret til Assens Sukkerfabrik, hvor den blev raffineret til sukker. Saftstationen lå, hvor det store kryds mellem Østerbrogade og Skamlingvejen er i dag.(Fotograf: Stads- og havneingeniøren)]]
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
===SEPTEMBER===
 +
[[Fil: Månedensfoto_20016_september_B31308.jpg|1000px|thumb|left| Udsigten over området omkring Jens Holmsvej, også kaldet slagterikajen, set fra DLGs silo og taget i 1960erne.  (Fotograf: Mogens Hansen)]]
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
===AUGUST===
 +
[[Fil: Månedensfoto_2016_August_B3008.jpg|1000px|thumb|left|Billedet er fra skætteriet på Kolding Hørfabrik på Mosevej og er sandsynligvis fra omkring 1950. Kolding Hørfabrik begyndte bearbejdningen af hør i 1940, og var en af Koldings største tekstilfabrikker. I 1970 lukkede fabrikken helt i Kolding. (Fotograf: Carrebye, København)]]
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
===JULI===
 +
[[Fil: Månedensfoto_juli_2016_B732.jpg|1000px|thumb|left|Personalefoto af de ansatte på De Danske Mejeriers Maskinfabrik på sommerudflugt den 1. juli 1904.  På det daværende tidspunkt hed fabrikken stadig Konstantin-Hansen og Schrøder A/S, navnet blev først ændret året efter, da aktieselskabet blev opkøbt af De Danske Mejeriers Fællesindkøb. (Fotograf: Magnus Lind )]]
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
===JUNI===
 +
[[Fil: Månedensfoto_juni_2016_B36219.jpg|1000px|thumb|left|Luftfoto over Bramdrupdam Andelsmejeri fra cirka 1953. Mejeriet lå på Vejlevej 341. Andelsmejeriet stod færdigopført i den 30. juli 1887. Allerede det første år 139 leverandører til mejeriet og fra 1894 Bramdrupdam Andelsmejeri en detailhandel fra vogn i Kolding. Mejeriet blev endeligt lukket i 1973. (Fotograf: Affotograferet Øyvind Hede, Original af af Sylvest Jensen )]]
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 
===MAJ===
 
===MAJ===
  

Nuværende version fra 1. dec 2016, 15:51

DECEMBER

Fremstilling på Fællesforeningen for Danske Brugsforeningers (FDB) fabrik i Kolding. Fabrikken i Kolding blev opført i 1896 på Klostergade, hvilket iøvrigt er det samme år, som FDB blev stiftet. Fabrikken i Kolding fremstillede primært kaffe og chokolade, mens de øvrige FDB fabrikker i Danmark producerede andre ting. Billedet her er fra 1926. (Fotograf: N.N.)






























NOVEMBER

Fyrværkeriproduktion på Kolding Fyrværkerifabrik på Dyrehavegårdsvej. Billedet er fra omkring 1950. Dengang foregik fyrværkeriproduktionen i hånden, som det ses på billedet. Kolding Fyrværkerifabrik var Danmarks ældste af sin slags. (Fotograf: N.N.)

































OKTOBER

Saftstationen på Østerbrogade i 1933. På saftstationen kunne Kolding Omegns landmænd indlevere sukkerroer, og saften blev udvundet. Derefter blev saften transporteret til Assens Sukkerfabrik, hvor den blev raffineret til sukker. Saftstationen lå, hvor det store kryds mellem Østerbrogade og Skamlingvejen er i dag.(Fotograf: Stads- og havneingeniøren)































SEPTEMBER

Udsigten over området omkring Jens Holmsvej, også kaldet slagterikajen, set fra DLGs silo og taget i 1960erne. (Fotograf: Mogens Hansen)































AUGUST

Billedet er fra skætteriet på Kolding Hørfabrik på Mosevej og er sandsynligvis fra omkring 1950. Kolding Hørfabrik begyndte bearbejdningen af hør i 1940, og var en af Koldings største tekstilfabrikker. I 1970 lukkede fabrikken helt i Kolding. (Fotograf: Carrebye, København)
























































JULI

Personalefoto af de ansatte på De Danske Mejeriers Maskinfabrik på sommerudflugt den 1. juli 1904. På det daværende tidspunkt hed fabrikken stadig Konstantin-Hansen og Schrøder A/S, navnet blev først ændret året efter, da aktieselskabet blev opkøbt af De Danske Mejeriers Fællesindkøb. (Fotograf: Magnus Lind )































JUNI

Luftfoto over Bramdrupdam Andelsmejeri fra cirka 1953. Mejeriet lå på Vejlevej 341. Andelsmejeriet stod færdigopført i den 30. juli 1887. Allerede det første år 139 leverandører til mejeriet og fra 1894 Bramdrupdam Andelsmejeri en detailhandel fra vogn i Kolding. Mejeriet blev endeligt lukket i 1973. (Fotograf: Affotograferet Øyvind Hede, Original af af Sylvest Jensen )


































MAJ

APRIL

: Strømpefabrikken Jylland på Hollændervej i cirka 1930. På billedet ses fabrikkens strikkeafdeling. Maskinerne på strømpefabrikken skulle efter sigende have larmet ganske forfærdeligt. (Fotograf: N.N.)































MARTS

: Et kig ind på Goris fabrik, der lå på Birkemosevej 1. Fabrikken var kendt for at have et åbent kontor - og produktionsmiljø, hvor det er Goris bemalede tanke, der ses på billedet. Tankene var dekoreret af den franske kunstner Jean Dewasne. (Fotograf: N.N.)
































FEBRUAR

Kedel undervejs fra De Danske Mejeriers Maskinfabrik, der i sin tid lå i Låsbygade, til Kolding Elektricitetsværk. Kedeltransporten foregår på træruller. Billedet er fra 1901. (Fotograf: Chr. Bech, Låsbygade)


































JANUAR

Påfyldning af sodavand på Slotsmøllens bryggeri i 1959. Slotsmøllen solgte sin første øl i 1852 og vedblev med det til 1998, hvor hele produktionen blev flyttet til Odense og Maribo. I 2004 blev pladsen ryddet, og der blev blandt andet bygget et nyt bibliotek på stedet. (Foto: Kolding Folkeblad)