Forskel mellem versioner af "Dansk Frøhandel"

Fra KoldingWiki
(Oprettede siden med 'Dansk Frøhandel, stiftet 1881, virksomhed der solgte frø til beplantning. Oprindeligt var J.P. Dreyer skolelærer, på skolelodden i Bramdrup begyndte han at dyrk...')
 
m
 
(2 mellemliggende versioner af den samme bruger vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
 
Dansk Frøhandel, stiftet [[1881]], virksomhed der solgte frø til beplantning.
 
Dansk Frøhandel, stiftet [[1881]], virksomhed der solgte frø til beplantning.
  
Oprindeligt var [[J.P. Dreyer]] skolelærer, på skolelodden i Bramdrup begyndte han at dyrke havefrø, og i 1881 stiftede han sammen med partikulier J. Pedersen i Bramdrup "Dansk Frøhandel" i Kolding. Proprietær konsul [[C.G.W. Ræder|Ræder]], [[Dyrehavegård]], indtrådte et par år senere også i Dansk Frøhandel. Det blev til en stor virksomhed, som J.P. Dreyer blev direktør for. Lagerbygningen til Dansk Frøhandel har i dag adresse [[Pakhustorvet]] og er nu indrettet til kontorer for arkitektfirmaer m.v.
+
Oprindeligt var [[J.P. Dreyer]] skolelærer. På skolelodden i Bramdrup begyndte han at dyrke havefrø, og i 1881 stiftede han sammen med partikulier J. Pedersen i Bramdrup 'Dansk Frøhandel' i Kolding. Proprietær konsul [[C.G.W. Ræder|Ræder]], [[Dyrehavegård]], indtrådte et par år senere også i Dansk Frøhandel. Det blev til en stor virksomhed, som J.P. Dreyer blev direktør for.  
  
[[Kategori:Virksomheder]]
+
En større pakhus blev opført i starten af 1880'erne på det nuværende [[Pakhustorvet]].
 +
 
 +
I 1918 købte Dansk Frøhandel [[Brændkjærgård]] af et konsortium, men i 1924 solgte man gården.
 +
 
 +
[[kategori: Engroshandel]]

Nuværende version fra 16. okt 2024, 13:53

Dansk Frøhandel, stiftet 1881, virksomhed der solgte frø til beplantning.

Oprindeligt var J.P. Dreyer skolelærer. På skolelodden i Bramdrup begyndte han at dyrke havefrø, og i 1881 stiftede han sammen med partikulier J. Pedersen i Bramdrup 'Dansk Frøhandel' i Kolding. Proprietær konsul Ræder, Dyrehavegård, indtrådte et par år senere også i Dansk Frøhandel. Det blev til en stor virksomhed, som J.P. Dreyer blev direktør for.

En større pakhus blev opført i starten af 1880'erne på det nuværende Pakhustorvet.

I 1918 købte Dansk Frøhandel Brændkjærgård af et konsortium, men i 1924 solgte man gården.