Nordre Kirkegård

Fra KoldingWiki

Nordre Kirkegård er en kirkegård i Koldings nordlige bydel på Lærkevej, indviet i november 1973.

Om kirkegården

Efter indlemmelsen i 1930 er den nordlige bydel imod Bramdrupdam vokset voldsomt, nye beboelses kvarter, såsom Munkebo og Skovparken er blevet bygget. I 1948 mente man at man ville komme til og mangle en kirkegård for områdets beboere, derfor fik landskabsarkitekt Svend Hansen opgaven. De oprindelige tegninger over kirkegården stammer fra 1950'erne, den første del af anlægget stod klar omkring 1958.

Samtidigt med anlæggelsen af kirkegården var der også diskussioner om at beboerne ville have en sportsplads og parkeringsplads ved siden af kirkegården, sportspladsen blev indviet i 1966, men parkeringspladsen blev aldrig til noget.

I begyndelsen af 1970'erne påbegyndes kapellet, kirkegårdskontor, mandskabs og maskinrum og en klokkestabel. Det var alt tegnet af Kolding arkitekten Erik Madsen. Bygningerne blev indviet i november 1973. Senere i 1999 blev der tilføjet et sidebygning til kapellet, tegnet af arkitekt Frank Bredvig. Kapellet er senere blevet indrettet så der også er kirke i bygningen.

Den første begravelse blev foretaget den 4. december 1973. I 2003, 30 år efter, var der anlagt 16.000 gravpladser.

Nordre Kirkegård er beliggende i Simon Peters Kirkesogn, og fungere som annekskirke til Simon Peters Kirken.

Henvisninger