Lis Lykke Skov

Fra KoldingWiki
Version fra 8. jun 2022, 10:20 af SofieSon (diskussion | bidrag) SofieSon (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Lis Lykke Skov sad i Kolding Byråd for Venstre 1990-2004. Kolding Stadsarkiv, Fotograf N. N.

Lis Lykke Skov (født 1944 i Kolding - død 26. juli) var sekretær og medlem af Kolding Byråd 1990-2004 for partiet Venstre.

Lis Lykke Skov boede hele sit liv i Kolding. Hun var uddannet sekretær hos Nordisk Solar på Haderslevvej, og efter at havde arbejdet som som lægesekretær på Kolding Sygehus i nogle år og som telesætter ved Jydske Tidende i Jernbanegade, blev hun i 1979 ansat som skolesekretær på Dalby Skole. Der opnåede hun at holde 25-års jubilæum, forinden hendes pludselige død af en hjerneblødning i 2004.

Lis Lykke Skov blev ved byrådsvalget i 1989 valgt ind som nr. 25. Hun fik ved den efterfølgende konstituering tildelt formandsskabet i Venskabsbyudvalget, næstformandsskabet i Fritidsnævnet og en menig plads i Boligudvalget samt i Idrætsudvalget. Ved valget fire år senere førte Lis Lykke Skov en mere aktiv kampagne og fik fordoblet sit personlige stemmetal. Hun fik nu igen formandsskabet i Venskabsudvalget, som hun beholdt til sin død, samt i Boligudvalget, hvor hun var formand til 2001, hvorefter hun blev medlem af Økonomiudvalget. Hendes lange formandskab i Venskabsbyudvalget gav hende betegnelsen ”Rejsedronningen”. (Kolding Stadsarkiv).


Litteratur og kilder

  • Kvindelige lokalpolitikere i Kolding 1909-2005, skrevet af historiestuderende ved Syddansk Universitet, Kolding. Redigeret af Mogens R. Nissen. Udgivet som webpublikation af Kolding Stadsarkiv, 2009 på http://www.koldingstadsarkiv.dk.