Kvindernes eg

Fra KoldingWiki
Version fra 18. maj 2021, 13:51 af Henba (diskussion | bidrag) Henba (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med "Kvindernes eg blev plantet ved Koldinghus i 1915 af Dansk Kvindesamfunds afdeling i Kolding. Træet blev plantet i anledning af at kvinderne fik ret til både at stemme og b...")
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)

Kvindernes eg blev plantet ved Koldinghus i 1915 af Dansk Kvindesamfunds afdeling i Kolding. Træet blev plantet i anledning af at kvinderne fik ret til både at stemme og blive valgt ind i rigsdagen.

Ved kvindernes grundlovsmøde i 1915 blev der skrevet en sang tilegnet træet:

Mel. Danmark Dejligst Forfatter: Birgitte Juhl

Dig vor lille Eg vi satte her ved Slottets Rand, Du vil lære os at skatte, elske højt vort land. Danmark med de rige Minder, hvortil atter nu vi binder "5. Juni", som er Dagen, der fik klaret Sagen

Voks da, Eg, Og lad det skønnes, at, som Tiden gaar, Aar for Aar Din Krone grønnes Du som Minde staar om den Slægt, der aarle, silde stred for det, den gærne vilde: Med til Land ved Lov at bygge skabe Lys og Lykke.

Held da os, om ret vi evner nu at slutte Vagt om den Grundlov, der os stævner til at give Agt paa, hvad der er Ret i Livet og hvad Pligt der blev os givet, til at værne og at frede om alt godt her nede.