Forskel mellem versioner af "Julemanden i Kolding"

Fra KoldingWiki
m
m
Linje 1: Linje 1:
I 1922 stiftedes Juletræskomitéen med det formål, at indsamle penge til byens fattige. Initiativtageren til [[julekomiteen]] var tømrermester [[Hans Ludvig Hansen]] (1886-1951). Juletræskomitéen knyttede en lang række indsamlingsarrangementer til julen. Koncerter af forskellig art og juletræ på Akseltorv. Hans Ludvig Hansen fungerede som byens julemand i over 25 år. Hvert år i december kunne man møde ham som julemand i byens gader, hvor han indsamlede penge og uddelte julegodter til børnene. Hans Ludvig var kendt af enhver i Kolding, og for mange Koldingensere var det ikke rigtig jul uden ham.
+
I 1923 stiftedes Juletræskomitéen, eller bare [[Julekomiteen]], der havde til formål, at indsamle penge til byens fattige. Initiativtageren til [[julekomiteen]] var tømrermester [[Hans Ludvig Hansen]]. Juletræskomitéen knyttede en lang række indsamlingsarrangementer til julen. Her bl.a. koncerter af forskellig art samt juletræ på Akseltorv. Hans Ludvig Hansen fungerede som byens julemand i over 25 år. Hvert år i december kunne man møde ham som julemand i byens gader, hvor han indsamlede penge og uddelte julegodter til børnene. Hans Ludvig var kendt af enhver i Kolding, og for mange Koldingensere var det ikke rigtig jul uden ham.
  
 
I 1964 hentedes julemanden for første gang på havnen, kørtes i karet gennem byen, for dernæst at tænde juletræet. ”''Jeg føler mig som en cirkushest''” udtalte julemand Svend R. Meier i 1965 om hele julehalløjet. Fra 1972 til 1998 var Hans Ludvig Hansens søn af samme navn (1921-?) byens julemand.  
 
I 1964 hentedes julemanden for første gang på havnen, kørtes i karet gennem byen, for dernæst at tænde juletræet. ”''Jeg føler mig som en cirkushest''” udtalte julemand Svend R. Meier i 1965 om hele julehalløjet. Fra 1972 til 1998 var Hans Ludvig Hansens søn af samme navn (1921-?) byens julemand.  

Versionen fra 19. okt 2021, 19:33

I 1923 stiftedes Juletræskomitéen, eller bare Julekomiteen, der havde til formål, at indsamle penge til byens fattige. Initiativtageren til julekomiteen var tømrermester Hans Ludvig Hansen. Juletræskomitéen knyttede en lang række indsamlingsarrangementer til julen. Her bl.a. koncerter af forskellig art samt juletræ på Akseltorv. Hans Ludvig Hansen fungerede som byens julemand i over 25 år. Hvert år i december kunne man møde ham som julemand i byens gader, hvor han indsamlede penge og uddelte julegodter til børnene. Hans Ludvig var kendt af enhver i Kolding, og for mange Koldingensere var det ikke rigtig jul uden ham.

I 1964 hentedes julemanden for første gang på havnen, kørtes i karet gennem byen, for dernæst at tænde juletræet. ”Jeg føler mig som en cirkushest” udtalte julemand Svend R. Meier i 1965 om hele julehalløjet. Fra 1972 til 1998 var Hans Ludvig Hansens søn af samme navn (1921-?) byens julemand.

Litteratur og kilder

  • Kolding Stadsarkiv: Saglig Samling 39.55 og 99.4 Hansen, H.L.
  • Kolding Folkeblad 21-5-1951
  • Kolding Ugeavis 13-12-1998