Hjælp:Kategorisering

Fra KoldingWiki
Version fra 11. apr 2013, 08:26 af MartinMølgaard (diskussion | bidrag) MartinMølgaard (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med 'Når man har skrevet og formatteret sin artikel, er det vigtigt at man placerer den i en eller flere kategorier, da det hjælper søgningen, overblikket og sammenhængen på...')
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)

Når man har skrevet og formatteret sin artikel, er det vigtigt at man placerer den i en eller flere kategorier, da det hjælper søgningen, overblikket og sammenhængen på KoldingWiki. Har man f.eks. skrevet en artikel om I. O. Brandorff er det nærliggende både at placerere ham i kategorien Erhvervsfolk, men også i kategorien Politikere.

Du kan se hvilke kategorier KoldingWiki benytter her.

Placering i kategorier gøres ved at placere to klammer efterfulgt af Kategori:, kategoriens navn og to klammer igen. Hver kategori skal stå på hver sin linie. Eks:

[[Kategori:Erhvervsfolk]]
[[Kategori:Politikere]]

Da du ønsker at I. O. Brandorff bliver placeret alfabetisk i kategorien ”Personer” - at han bliver placeret under Brandorff og ikke I. O. - skal du benytte denne variant:

[[Kategori:Personer|Brandorff, I. O.]]

I det tilfælde, at du ikke synes din artikel passer ind i nogle af de eksisterende kategorier bør du placere den i kategorien ”Andet”, så vil redaktionsgruppen tage hånd om den.

Kategorierne skal kan med fordel skrives ind nederst på siden efter artiklen.