Henny Jensen

Fra KoldingWiki

Henny Jensen

Henny Jensen B34808.jpg
Henny Jensen, nummer 2 fra venstre, sad i Kolding Byråd for Socialdemokratiet 1958-1962. Kolding Stadsarkiv, Fotograf N. N.

Født: 1909

Død: 1990

Ægtefælle: Thomas Peter Jensen

Erhverv: Børnehavelærerinde

Henny Jensen (1909-1990) sad i Kolding Byråd for Socialdemokratiet i perioden 1958-1962. Hun tilhørte det danske mindretal i Nordslesvig i 1909. Henny Jensen blev uddannet som børnehavelærerinde på Frøbelseminariet i København. Mens hun studerede, arbejdede hun også som husholderske for et ægtepar i hovedstaden. Da hun havde fået sin uddannelse,fik hun arbejde som børnehavelærerinde i Kolding. Privat blev hun gift med Thomas Peter Jensen og sammen fik parret tre sønner.


Gennem sit engagement i menighedsrådet ved Kristkirken og hendes mand, der var politisk aktiv i Smedenes Fagforening i Kolding, blev Henny Jensen også politisk aktiv. Hun meldte sig ind i Socialdemokratiet og blev medlem af dets kvindeudvalg.


Henny Jensen var i sin tid i Kolding Byråd medlem af Skolekommissionen, Udvalget for Husmoderferier, Legatudvalget, Børneværnsudvalget og Socialudvalget. En af hendes mærkesager var skrammellegepladsen på Knud Hansens Vej.


Efter at Henny Jensen var trådt ud af politik i 1962 begyndte hun igen at arbejde som børnehavelærerinde. Først på deltid, derefter på fuld tid. Hun sad endvidere fortsat med i menighedsrådet ved Kristkirken, indtil Brændkjærkirken var bygget færdig. (Kolding Stadsarkiv).


Litteratur og kilder

  • Kvindelige lokalpolitikere i Kolding 1909-2005, skrevet af historiestuderende ved Syddansk Universitet, Kolding. Redigeret af Mogens R. Nissen. Udgivet som webpublikation af Kolding Stadsarkiv, 2009 på http://www.koldingstadsarkiv.dk.