Forskel mellem versioner af "Godstogs ulykken marts 1946"

Fra KoldingWiki
(Oprettede siden med "'''Godstogs ulykken 1946''' skete den 14. marts 1946 klokken 14:18, da fem ekstraarbejdere blev dræbt og en såret på Kolding Banegård, da et godstog med 60 kilom...")
 
 
Linje 1: Linje 1:
'''Godstogs ulykken 1946''' skete den 14. marts [[1946]] klokken 14:18, da fem ekstraarbejdere blev dræbt og en såret på [[Kolding Banegård]], da et godstog med 60 kilometers fart, ved en ulykke påkørte dem på jernbanestationens østlige del. Røgen fra et rangerende lokomotiv var så tyk at den forhindrede vagtmanden i at se godstoget da det kørte mod Kolding, larmen fra samme lokomotiv forhindrede ham også i at høre godstoget komme, det lykkes selv "''vagtmanden at springe til side i sidste øjeblik, men han fik ikke givet signal på det horn''", med hvilken arbejderne skulle advares ved kommende toge. Togføreren af godstoget havde bemærket vagtmanden, og forsøgt at stoppe toget, men for sent.
+
'''Godstogs ulykken 1946''' skete den 14. marts [[1946]] klokken 14:18, da fem ekstraarbejdere blev dræbt og en såret på [[Kolding Banegård]]. Et godstog med 60 kilometer i timen påkørte dem ved en ulykke på jernbanestationens østlige del. Røgen fra et rangerende lokomotiv var så tyk at den forhindrede vagtmanden i at se godstoget, da det kørte mod Kolding. Larmen fra samme lokomotiv forhindrede ham også i at høre godstoget komme, det lykkes selv "''vagtmanden at springe til side i sidste øjeblik, men han fik ikke givet signal på det horn''", med hvilken arbejderne skulle advares ved kommende tog. Togføreren af godstoget havde bemærket vagtmanden, og forsøgt at stoppe toget, men det var for sent.
  
 
== Omkomne og sårede ==
 
== Omkomne og sårede ==

Nuværende version fra 31. mar 2021, 11:57

Godstogs ulykken 1946 skete den 14. marts 1946 klokken 14:18, da fem ekstraarbejdere blev dræbt og en såret på Kolding Banegård. Et godstog med 60 kilometer i timen påkørte dem ved en ulykke på jernbanestationens østlige del. Røgen fra et rangerende lokomotiv var så tyk at den forhindrede vagtmanden i at se godstoget, da det kørte mod Kolding. Larmen fra samme lokomotiv forhindrede ham også i at høre godstoget komme, det lykkes selv "vagtmanden at springe til side i sidste øjeblik, men han fik ikke givet signal på det horn", med hvilken arbejderne skulle advares ved kommende tog. Togføreren af godstoget havde bemærket vagtmanden, og forsøgt at stoppe toget, men det var for sent.

Omkomne og sårede

De dræbte var:

  • H. Laursen, Vifdam 20, f. 1898 Vamdrup, efterlod hustru og tre børn
  • Kr. P. Christensen, Piledamsvej 75, f. 1895 Herslev, enkemand, efterlader to børn
  • Chr. M. Madsen, Låsbygade 95, født 1905 Borup, efterlod hustru og seks børn
  • Karl Hansen, Ingemannsvej 13, født 1908 Erritsø, efterlod hustru og tre børn
  • Gunnar Jacobsen, Østerbrogade 2B, han havde fået en stor læsion i hovedet og blev hårdt såret bragt til hospitalet, hvor hans venstre ben amputeres under knæet. Han døde samme aften ved 18 tiden som følge af sine kvæstelser

Den sårede var:

  • Ragnar Andersen, Bakkevej 28, der har pådraget sig et kompliceret benbrud. Det var Andersen, der efter at være kommet til bevidsthed, kunne navngive de andre arbejdere som var omkommet

Kilder

  • Fem ekstraarbejdere dræbt og en saaret ..., Fredericia Socialdemokrat, 15. marts 1946