Forside

Fra KoldingWiki

Version fra 19. feb 2018, 13:01 af Henba (diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning
Velkommen til KoldingWiki
Et digitalt opslagsværk om Kolding
Vi har i øjeblikket 1.290 artikler

Kategorier


Vidste du ...

Din viden

KoldingWiki er et digitalt opslagsværk om Kolding og omegn. Det er baseret på Wiki-principperne, hvor brugerne er velkomne til at bidrage til artiklerne og meget gerne må skrive nye. Man skal blot oprette sig som bruger på siden, så har du mulighed for at præge indholdet på siden.

Har du en viden eller historie om Kolding og omegn har du nu mulighed for at dele ud af den. Benyt Hjælpesiden for vejledning i at oprette artikler med mere.

Alle artikler, kommentarer og billeder, der tilføjes KoldingWiki, vil løbende blive vurderet af en redaktion, der administreres af Kolding Stadsarkiv. Se Forbehold for yderligere information.

Hvad kan du finde?

Du kan eksempelvis finde artikler om alle byrådspolitikerne fra 1869 til 1974, eller informationer om de fleste gader og veje, der er også artikler om en del af Koldings spændende og historiske huse. Gå selv på opdagelse i leksikonet, og find ud af meget mere om Koldings historie.

Månedens artikel juli 2018

P. Martin Møller

Peter Martin Møller (ifølge kirkebogen Peter Marinus Møller; 1824-1915) skomagermester i Kolding, byrådsmedlem 1867-1870. Møller var meget historisk interesseret og sendte flere genstande til Nationalmuseet i København, også lokalhistorisk interesseret og aktiv omkring Koldinghus. Sidste beboer af Helligkorsgade 18, hvor han boede til hans død i 1915. Om hans person blev der skrevet nekrologen: "Venlig og imødekommende var han, helt igennem formfuld. Den. der har set ham blot en Gang eller hørt ham tale, altid dæmpet og i omhyggelig Form, glemmer ham ikke let."

Læs månedens artiklen

Månedens foto (April 2018)

Efter Kolding Sydbaner havde den sidste togafgang den 30. september 1948, blev forbindelsen mellem Kolding og de sydøstlige sogne – Dalby, Sdr. Stenderup, Sdr. Bjert og Vejstrup -dårligere. I 1956 henvendte repræsentanter fra disse sogne sig til byrådet i Kolding med et ønske om at Skamlingvejen blev ført videre ind til Kolding for at sørge for den bedre forbindelse. Et forslag blev vedtaget i 1959, om videreførelsen af Skamlingvejen til Sydbanegade i Kolding. På billedet er planteskoleejer N.J. Bollerup i gang med at sørge for beplantningen. Fotograf: Kolding Folkeblad

Kom godt i gang

Hvis du ikke før har prøvet at arbejde med en wiki, følger her et par gode steder at starte med:
  • På denne side kan du læse mere om KoldingWikis historie, organisation og tekniske platform.
  • For at kunne skrive i KoldingWiki skal du oprettes som bruger.
  • På hjælpesiderne kan du lære at skrive og redigere artikler, samt uploade og bruge billeder. Du kan desuden læse om ophavsret, forbehold og behandling af personlige oplysninger.