Forside

Fra KoldingWiki
Version fra 19. feb 2018, 13:01 af Henba (diskussion | bidrag) Henba (diskussion | bidrag) (Forside beskyttet (‎[edit=sysop] (på ubestemt tid) ‎[move=sysop] (på ubestemt tid)))
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Velkommen til KoldingWiki
Et digitalt opslagsværk om Kolding
Vi har i øjeblikket 1.584 artikler

Kategorier


Vidste du ...

Din viden

KoldingWiki er et digitalt opslagsværk om Kolding og omegn. Det er baseret på Wiki-principperne, hvor brugerne er velkomne til at bidrage til artiklerne og meget gerne må skrive nye. Man skal blot oprette sig som bruger på siden, så har du mulighed for at præge indholdet på siden.

Har du en viden eller historie om Kolding og omegn har du nu mulighed for at dele ud af den. Benyt Hjælpesiden for vejledning i at oprette artikler med mere.

Alle artikler, kommentarer og billeder, der tilføjes KoldingWiki, vil løbende blive vurderet af en redaktion, der administreres af Kolding Stadsarkiv. Se Forbehold for yderligere information.

Månedens artikel maj 2019

Brandvæsnet i Kolding B12611.jpg

I februar 1599 fik Kolding sin første brandforordning. Oprettet på initiativ af lensmanden på Koldinghus, Caspar Markdaner. Brandvæsenet rådede i midten af 1800-tallet over et sprøjtehus i Markdanersgade, men i begyndelsen af 1900-tallet blev der bygget en egentlig brandstation i Vestergade. Først i 1927 fik Kolding Brandvæsen sin første automobilsprøjte. I 1930 flyttede brandstationen til hjørnet af Torvegade og Bredgade, 1949 opførtes en ny brandstation i Caspar Müllers Gade. Her blev Kolding Brandvæsen indtil 1970, hvor det nedlægges og bygningerne overtaget af Falck.

Læs månedens artiklen

Hvad kan du finde?

Du kan i leksikonet finde eksempelvis artikler om alle byrådspolitikerne fra 1869 til 1974, erhvervsfolk eller informationer om de fleste gader og veje, der er også artikler om en del af Koldings spændende og historiske huse. Gå selv på opdagelse i leksikonet, og find ud af meget mere om Koldings historie.

Nye billeder

Kom godt i gang

Hvis du ikke før har prøvet at arbejde med en wiki, følger her et par gode steder at starte med:
  • På denne side kan du læse mere om KoldingWikis historie, organisation og tekniske platform.
  • For at kunne skrive i KoldingWiki skal du oprettes som bruger.
  • På hjælpesiderne kan du lære at skrive og redigere artikler, samt uploade og bruge billeder. Du kan desuden læse om ophavsret, forbehold og behandling af personlige oplysninger.