Forside

Fra KoldingWiki

Version fra 19. feb 2018, 13:01 af Henba (diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning
Velkommen til KoldingWiki
Et digitalt opslagsværk om Kolding
Vi har i øjeblikket 1.440 artikler

Kategorier


Vidste du ...

Din viden

KoldingWiki er et digitalt opslagsværk om Kolding og omegn. Det er baseret på Wiki-principperne, hvor brugerne er velkomne til at bidrage til artiklerne og meget gerne må skrive nye. Man skal blot oprette sig som bruger på siden, så har du mulighed for at præge indholdet på siden.

Har du en viden eller historie om Kolding og omegn har du nu mulighed for at dele ud af den. Benyt Hjælpesiden for vejledning i at oprette artikler med mere.

Alle artikler, kommentarer og billeder, der tilføjes KoldingWiki, vil løbende blive vurderet af en redaktion, der administreres af Kolding Stadsarkiv. Se Forbehold for yderligere information.

Månedens artikel september 2018

Hans Jørgensen (1825-1880) handskemager i Kolding, byrådsmedlem fra 1861 til 1870. Formand fra 1868 til sin død for Foreningen af Haandværkere og Industridrivende i Kolding. Medlem af den første bestyrelsen for Alderdomsforeningen af 1860. Kom ud af en gammel handskemager slægt bosat i Helligkorsgade i Kolding, faren under samme navn havde i januar 1821 fået borgerskab som handskemager og farfaren Niels Jørgensen fik borgerskab i oktober 1768, ligeledes som handskemager.

Læs månedens artiklen

Hvad kan du finde?

Du kan i leksikonet finde eksempelvis artikler om alle byrådspolitikerne fra 1869 til 1974, erhvervsfolk eller informationer om de fleste gader og veje, der er også artikler om en del af Koldings spændende og historiske huse. Gå selv på opdagelse i leksikonet, og find ud af meget mere om Koldings historie.

Kom godt i gang

Hvis du ikke før har prøvet at arbejde med en wiki, følger her et par gode steder at starte med:
  • På denne side kan du læse mere om KoldingWikis historie, organisation og tekniske platform.
  • For at kunne skrive i KoldingWiki skal du oprettes som bruger.
  • På hjælpesiderne kan du lære at skrive og redigere artikler, samt uploade og bruge billeder. Du kan desuden læse om ophavsret, forbehold og behandling af personlige oplysninger.