Forside

Fra KoldingWiki

Skift til: Navigation, Søgning
Månedens foto, maj 2017: De første efterretninger om et skolehus i Harte sogn daterer tilbage til 1669. I 1726 blev der opført en rytterskole, og i 1847 blev Harte Skole, der ses på billedet, opført. Denne bygning brændte i 1963, hvilket førte til dens nedrivning. Men allerede i 1956-57 var en udvidelse af skolen påbegyndt. Billedet er det ældste billede af Harte skole og er fra starten af 1900tallet. (Fotograf: N.N.)

KoldingWiki er et digitalt opslagsværk med oplysninger om Kolding og omegn. Det er baseret på Wiki-principperne, hvor brugerne er velkomne til at bidrage til de eksisterende artikler og meget gerne må skrive nye. Man skal blot oprette sig som bruger på siden, så har du mulighed for at præge indholdet på siden.

Emnerne omhandler alt i Kolding og omegn inden for kategorierne personer, natur, steder, historiske perioder og temaer, samfund, erhverv samt kultur og fritid. Til artikler, der ikke hører under disse, kan kategorien Andet benyttes.


Har du derfor en viden eller historie om Kolding og omegn har du nu mulighed for at dele ud af den. Benyt Hjælpesiden for vejledning i at oprette artikler med mere.


Alle artikler, kommentarer og billeder, der tilføjes KoldingWiki, vil løbende blive vurderet af en redaktion, der administreres af Kolding Stadsarkiv. Se Forbehold for yderligere information.

Kom godt i gang

Hvis du ikke før har prøvet at arbejde med en wiki, følger her et par gode steder at starte med:
  • På denne side kan du læse mere om KoldingWikis historie, organisation og tekniske platform.
  • For at kunne skrive i KoldingWiki skal du oprettes som bruger.
  • På hjælpesiderne kan du lære at skrive og redigere artikler, samt uploade og bruge billeder. Du kan desuden læse om ophavsret, forbehold og behandling af personlige oplysninger.